Påkrevet med Paris…please?

I dette mistrøstige regnværet flyr tankene uvilkårlig til varmere og triveligere steder. Nærmere bestemt Paris, der solen alltid skinner (kremt) og maten og vinen i alle fall bringer solskinn til sinnet! Der man får café au lait med croissant aux almondes til frokost, og ikke lenge etter kan starte formiddagen med årets Beaujoulais uten at noen tror du er alkis!

1626305-1-1351420577097.jpg

Jeg lengter også tilbake til markedene i St. Ouen, der du kan finne de fineste skatter blant loppete frakker og pushy selgere. For bakom bodene med falske Louis Vuitton-vesker og adidas-capser, finnes nemlig gater på gater med små, eksklusive antikvitetsbutikker. Det er, etter nøyere overveielse, ytterst påkrevet at jeg må nedover ganske snart for å lete etter den ultimate lysekrona som skal henge over kjøkkenbordet mitt!

Tenker jeg enda nøyere etter, er også en Chanel-veske 2.55 også på ønskelista fra vintagebutikkene, men denne er nok utenfor min (økonomiske) rekkevidde, og man bør dessuten heller ikke kimse av det faktum at Jan Thomas sier at veska for tida er UT.

1626305-1-1351513944526.jpg

Boxeren Leon er med matmor og matfar på jobb i butikken som ligger i markedet ved Clignancourt

chanel255

Drømmeveska er ut, mener Jan Thomas

Når man har fått nok av å se på hundre år gammelt lintøy, vakkert porselen, bestikk, vintagevesker, gedigne møbler og lysekroner (blir man egentlig lei av å se på dette?) kan man alltids finne seg noe mat. God mat! Det vil si, noen spesialiteter er ikke like gode som andre …

1626305-1-1351357182966.jpg

En typisk fransk rett: escargot. Snegler dampet med pesto. Fra restauranten Chex Louisette i St. Ouen.

bilde (53)

Oppskrytt, spør du meg.

Noen ganger har Rema rett. Noen ganger ER det enkle ofte det beste.  Med litt stæsj, that is. Ta for eksempel pannekaker.  Etter et obligatorisk besøk på Versailles i fjor, ventet Focault og Benjamin på creperiet på oss med nydelige gallettes i ulike varianter. Gallette er grove pannekaker fylt med ulike delikatesser som emmentalost, varm geitost og parmaskinke.  Brukt til dessert er pannekakene laget med fint mel, og kalles for crêpes.  Crêpes er fylt med søtsaker som varm sjokoladesaus, vaniljeis, krem, chantilly (en slags luftig krem) eller hjemmelagde praliner.  Apertif før middag var Kir; solbærlikør blandet med hvitvin. Tilbehøret til middag var cidre, brygget på epler. Denne hadde en nydelig avrundet smak med et hint av vanilje, if I must say.

En opplevelse bedre enn Versailles, mente Bente.

Jeg er ikke like sikker. Det beste er nok å reise dit en gang til for å sjekke om det stemmer .

1626305-1-1351438943821.jpg

Benjamin og Foucalt utenfor Le Dolmen ved Versailles. 

1626305-1-1351440740111.jpg

Foucalt  flamberer dessertpannekaken til Bente. Forøvrig den beste crêpen hun har smakt.  And she´s picky!

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s