Leiker Kong Arthur

Leiker Kong Arthur

Publisert tirsdag 16. juli 2013 09:05

– Ka du fikkedilla med? 

Odd Kåre Wiik er “Skakk” i Arthurspelet på Sandsøya, ein artig kar med bokstaveleg talt skråblikk på livet. Skakk og dei andre rollefigurane nyttar seg ofte av kreative og artige dialektord i framsyninga, og det er berre éin av grunnane til at historia om Kong Arthur som kjem på besøk på Sandsøya er så morosamt.

Då det vart bestilt av Sande kommune for tretten år sidan, ønskte oppdragsgivar Jostein Korsnes seg eit spel med utgangspunkt i gamle segn. Men det måtte også verte formidla med ei god dose humor. Rykta seier han leverte filmen “Kong Arthur og ridderne av det runde bord” av Monty Python til manusgruppa – og bad om at dei lagde noko like ellevilt. 

Vi kan vel trygt slå fast at Kong Arthur-spelet står i ei klasse for seg når det gjeld utespel. Vi kjem i allefall ikkje på noko anna spel der kongen entrar scena ridande på ein vaskeekte kjepphest!

No er Anna-Ma og eg i gong med å lage årets spelavis for Kong Arthur-spelet. Det gjer vi med glede, og ein av dei første vi ønskte å prate med, var sjølvsagt Kongen. Eller King Charming som nokre av damene på settet kallar han.

Kongen sjølv, alias Wilhelm Støylen, vedgår at han prøver å framstille ein leiken konge, og ser ikkje bort frå at rollekarakteren kan virke sjarmerande på damene.

– Han likar å flørte litt, å vere litt leiken. Der trur eg vi har noko å lære av Kong Arthur på Sandsøya, blunkar Wilhelm med blå, kongelege augo og eit lurt smil om munnen. Blonkesmilefjæs…ImageWilhelm Støylen er klar for rolla som Kong Arthur på Sandsøya. Spelet finner stad 10. og 11. august på Kongsvollen (!) på Sandsøya.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s