Yogaforpliktelsen. Dag 2

Det er mulig jeg holder på å forelske meg. Ennå er det et litt sånn elsk-hat-forhold, med kraftige svingninger mellom dyp forakt og bunnløs kjærlighet. I går hatet jeg. I dag elsker jeg bikramyoga.

Etter at temperaturen ble justert ned til et levelig nivå for ekte nordboere med ekte spekklag på kroppen (for å beskytte seg mot vinteren) – ble det levelig. Og selv om det stritter imot å gjøre merkelige, gymnastiske øvelser i badedrakt, for eksempel «awkward pose»,  kjenner jeg at det gjør godt.

awkward-pose3

Fritt oversatt kaller Kimberly denne stillingen for “rar, pinlig pose”.

yoga11

Denne gjør vi ikke … Heldigvis

Varmen og øvelsene er som balsam for stive nakker, tynnslitte sener og overstrekkede muskler. Fokuset på pusten tvinger tankevirksomheten til stillstand og har nesten meditativ effekt.  Og fortsetter de varme følelsene skal man ikke se bort fra at fillene fyker i heit lidenskap og man ender opp med å gjøre nakenyoga som stjernene.

Men det blir i så fall en liten stund til.

Jeg har egentlig tenkt at jeg sikkert aldri vil bli en ordentlig yogi. Jeg er en action-jente. Jeg liker fotball, telemark og rennende oster. Dessuten er jeg ikke nett og fleksibel med lange lemmer.  Derimot har jeg liten tålmodighet. Seigpining i unaturlige stillinger i 1,5 timer hver dag?

Don´t think so.

Men med opplevelsen i dag har et lite frø blitt sådd. Kan Kimberly ha rett? Kan hvemsomhelst bli omvendt til yoga?

Når jeg i samtale med en venninne senere på dagen blir bedt om råd, er det omtrent som om jeg inntar lotusstilling og summer et mantra når jeg svarer. Jeg sier: “Kan du gjøre noe med problemet? Nei. Da synes jeg ikke du skal bruke så mye energi å tenke så mye på det. Livet er for kort.”

Jeg overrasker både meg selv og henne med å høres unormalt harmonisk og guruaktig ut. Jeg sier til henne: “Du burde seriøst begynne med yoga du også.”

Namaste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s